abonneren

Systeembeheerders krijgen meer mogelijkheden in iOS 9.3

iOS 9.3 krijgt een aantal nieuwe features waarmee systeembeheerders meer controle krijgen over de iPhones van gebruikers. IT'ers kunnen zo het thuisscherm van een gebruiker aanpassen en bepaalde apps er wel of niet op toestaan.

Dat blijkt uit documenten (PDF) van Apple die op internet belandden. In die documenten staat te lezen wat de mogelijkheden zijn voor systeembeheerders.
 

MDM

De nieuwe features zijn te gebruiken via een systeem genaamd Mobile Device Management (MDM), Apples ecosysteem om apparaten en updates centraal te regelen.
 

Eigen layout

In de documenten staat te lezen dat Apple werkt aan een 'gespecialiseerde thuisscherm-layout' waarop een systeembeheerder alleen bepaalde applicaties kan plaatsen. Andere applicaties kunnen ook verborgen worden zodat ze niet op de telefoon op te starten zijn.

Ook krijgen admins de mogelijkheid om notificatie-instellingen aan te passen, en om bepaalde url's in Safari op te slaan.
 

Gebruikersaccounts

De administrative controls zijn niet de enige nieuwe feature van iOS 9.3. In het nieuwe besturingssysteem zit namelijk ook de mogelijkheid om verschillende gebruikersaccounts aan te maken op de iPad. Dat is volgens Apple handig wanneer de tablet op scholen wordt gebruikt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Ios 9.3, Ios 9, Systeembeheerder, ios, Ict

Nieuws headlines

Laatste reactie