abonneren

Systeembeheerder HUB tweede bij SysAdmin van het Jaar

Velen weten het niet, maar vandaag is het SysAdminDay: een dag waarin de systeembeheerder van het bedrijf eens in het zonnetje wordt gezet. In Nederland wordt door TechWorld ieder jaar de Systeembeheerder van het Jaar gekozen. Onze eigen systeembeheerder van HUB Uitgevers, Martijn Broeders, is tweede geworden.Martijn Broeders (35) werkt sinds 1999 bij het Haarlems Uitgeefbedrijf, uitgever van computer- en ict-gerelateerde tijdschriften als Computer Idee, PCM, PC-Active, PC Consument en PC Plus.

Sinds de overname van de computerbladenredactie van VNU eind oktober van 2007, is HUB Uitgevers in een klap van 45 tot zo'n 100 werkplekken uitgegroeid tot de grootste ICT-uitgever van de Benelux. Tijdens deze overname is er door de systeembeheer(s) met man en macht gewerkt aan het uitbreiden van het netwerk, zijn er nieuwe werkstations uitgerold en is de internetverbinding opgeschroefd tot een 50Mbit glasvezellijn.

Het complete serverpark is gevirtualiseerd: alle fysieke servermachines zijn nu ondergebracht in één centrale IBM Storage Server. Resultaat is een veel lagere downtime van machines die bijvoorbeeld geupgrade moeten worden. Omdat de machines virtueel draaien, zijn deze in een mum van tijd weer opnieuw opgestart zonder dat er een fysieke computer uit en aangezet hoeft te worden.

Op de uitgeverij staan inmiddels 100 Windows XP-werkstations en 20 Apple (Leopard) Mac-machines. De meeste medewerkers gebruiken één machine, sommige redacteuren hebben naar hun Windows-pc ook een Mac staan. Om alle nieuwe werkplekken aan te sluiten op het HUB netwerk, is er in totaal 5 kilometer netwerkkabel bijgekomen. Dagelijks wijzigt er op het netwerk zo'n 100GB aan data.

Met de tweede plek (de winnaar is Peter Verhoeven van Hotraco Groep) verdient Martijn Broeders naast schouderklopjes van de HUB-medewerkers ook een prijs: hij wint een Linksys draadloze Internet Video Camera!

Lees het interview met Martijn Broeders op TechWorld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie