Synology integreert Let's Encrypt-certificaat in DiskStation Manager op NAS

Synology heeft een Let's Encrypt-integratie toegevoegd aan zijn DiskStation Manager. In de meest recente bèta is het gratis ssl-certificaat automatisch geïmplementeerd, zodat gebruikers standaard hun verbindingen kunnen versleutelen.
Dat blijkt uit de release notes van het nieuwe besturingssysteem.

Eigen beheer

Het ssl-certificaat is vooral handig voor websitebeheerders die een eigen website draaien via hun NAS. Met de integratie hoeven zij niet meer zelf achter aan ssl-certificaat aan, en hoeft dat niet constant vernieuwd te worden.

Open source

Let's Encrypt! is een gratis beveiligingscertificaat van de Amerikaanse privacyorganisatie EFF. Het certificaat is open source en kan door iedere webbeheerder makkelijk gratis worden geïnstalleerd. Uiteindelijk hoopt de organisatie dat iedere website standaard versleuteld wordt.

Verschillende certificaten op verschillende domeinen

In de bèta van DiskStation Manager 6.0 zit ook de mogelijkheid om verschillende SSL-certificaten te gebruiken op verschillende domeinen. Ook is er een nieuw systeem geïmplementeerd waarmee beheerders te horen krijgen of er iemand ongeoorloofd in een server komt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Review, Algemeen

Tags: nas, ssl, privacy, eff, let's encrypt, synology nas, synology