abonneren

Symantec wil computers minder irritant beveiligen

Symantec ligt de laatste tijd flink onder vuur. Veel gebruikers vinden zijn Norton-antivirusproducten traag en zwaar. Symantec heeft zich nu voorgenomen om beveiligingsoftware minder irritant te maken.Symantec gaat in zijn Norton-producten een statistische methode toepassen om malware te vinden in plaats van de huidige methode die dieper in het besturingssysteem verankerd zit. Beveiligingssoftware nestelt zich diep in het besturingssysteem zodat het vreemd gedrag door applicaties kan detecteren.

In Norton 360, de nieuwe beveiligingssuite van Symantec, wordt een statistische benadering gebruikt om malware te vinden. De suite kijkt bijvoorbeeld op hoeveel pc's een programma is geïnstalleerd. Indien de applicatie op veel pc's is geïnstalleerd dan is het waarschijnlijk veilig. Indien de applicatie maar op een enkele pc is geïnstalleerd dan kan het malware zijn. Symantec hoopt dat door deze benadering het minder lang duurt om software te installeren.

Symantec is geen dom bedrijf, maar toch roept hun nieuwe benadering vraagtekens op. Malware is bedoeld om verspreid te worden en dus staat het juist op veel pc's. Een statistische benadering is misschien wel sneller, maar virussen hou je er niet mee tegen. Het lijkt er op alsof Symantec zijn Norton-lijn kan verbeteren door het sneller of veiliger te maken, maar niet beide. Misschien gebruikt Symantec in Norton 360 meerdere methodes en is de statistische methode er maar eentje van.

Het spreekt wel in Symantecs voordeel dat het een andere benadering probeert om pc's beter te beveiligen. Het doel van Symantec is om ooit ‘zero-impact' beveiligingssofware te hebben die pc's niet trager maakt.


Bron: The Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: