abonneren

Symantec: "Vista blokkeert alle malware"

Windows Vista is zo goed in het blokkeren van malware dat zelfs beveiligingsbedrijf Symantec dit moet toegeven.
Analisten bij Symantic hebben het nieuwe besturingssysteem uitgebreid getest en zijn tot de conclusie gekomen dat Vista - op dit moment - alle malware onderschept die hackers er op af sturen.

Rootkits die zich in de kernel willen nestelen, komen niet door de beveiliging van Vista heen. Een rootkit kan zich alleen in de kernel installeren wanneer een gebruiker de software expliciet toestemming daartoe geeft. En om dat te doen moet een gebruiker door een aantal pop-upschermen klikken. De gebruiker heeft genoeg gelegenheid om te zien dat het om malware gaat.

Symantec waarschuwt dat Windows Vista niet 100 procent veilig is en dat hackers zeker manieren zullen vinden om de ingebouwde beveiliging te omzeilen. Vista is veiliger dan zijn voorganger XP maar dit betekent volgens Symantec niet dat gebruikers niet meer zelf hoeven op te passen met wat ze installeren.

Opmerkelijk - en een beetje beschamend voor Microsoft - is dat Symantec er achter kwam een klein percentage van de belangrijkste Vista-componenten niet gecompileerd is met de beschikbare beschermingstechnologieën die in Vista zitten.

Volgens Symantec kan alleen de 64-bit versie van Vista volledige integriteit van de kernel garanderen.


Bron:
www.pcmag.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie