abonneren

Symantec stopt met antivirus

Symantec, het bedrijf dat groot is geworden met het maken van virusscanners, wil stoppen met het tegenhouden van malware en virussen. Volgens chef beveiliging van het bedrijf levert antivirus amper meer iets op. Het bedrijf moet daarom een heel andere koers gaan varen.

De vice-baas van de informatie-beveiliging van Symantec, Brian Dye, spreekt zijn zorgen uit in een interview met de Wall Street Journal. Volgens hem staat de hele antivirussector onder druk vanwege de veranderende aanpak van computercriminaliteit.

Onmogelijke opgave

Antivirussoftware probeert nog steeds hackers actief buiten computers te houden, maar vanwege de groeiende omvang van de sector is dat een haast onmogelijke klus aan het worden. Nu al kan antivirussoftware minder dan de helft van alle aanvallen tegenhouden, en dat worden er in de toekomst alleen nog maar minder. "Hackers komen toch wel je computer binnen", stelt Dye.

Rollen omdraaien

Symantec moet de rollen daarom om gaan draaien, volgens Dye. Het beveiligingsbedrijf gaat andere bedrijven helpen die last hebben van datadiefstal of digitale inbraken. Daarbij wil Symantec bijvoorbeeld helpen bij het vinden van de daders, het terugvinden en beschermen van data, en het voorkomen van zulke aanvallen in de toekomst.

Omzetdaling

Symantec heeft al jaren last van de slechte markt. Door het grote aantal gratis virusscanners waar consumenten vaak genoegen mee nemen daalde de omzet door die programma's sterk. Antivirussoftware voor consumenten is nu nog 'slechts' 40% van de totale omzet van het bedrijf.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord