abonneren

Symantec: "Bedrijven voelen niks voor Vista"

Het gaat niet goed met het imago van Windows Vista. Na consumenten beginnen nu ook bedrijven openlijk hun kritiek te uiten over het nieuwe besturingssysteem.Enrique Salem, de chief operating officer bij Symantec, zegt in een interview met InformationWeek dat zakelijke klanten bij Windows XP blijven omdat ze niet durven over te stappen op Windows Vista. Symantec loopt door deze angst klanten en omzet mis.

Salem hoopte dat de eerste Service Pack voor Vista ervoor zou zorgen dat bedrijven vertrouwen zouden krijgen in Windows Vista. Maar dit is volgens Salem niet gebeurd. Er is geen toename te zien in het aantal bedrijven dat na de komst van SP1 voor Vista overstapt.

Symantec hoopt dat Windows 7, de opvolger van Vista, beter zal vallen bij particulieren en bedrijven. Het bedrijf werkt nu al aan applicaties voor Windows 7, ondanks dat het besturingssysteem pas in 2010 uitkomt.

Symantec is niet het eerste bedrijf dat kritiek heeft op Vista. Analisten van onderzoeksbureau Gartner zien dat Windows bezwijkt onder zijn eigen gewicht. De financiële cijfers van Microsoft in het derde kwartaal waren teleurstellend.

Het slechte imago van Windows Vista is goed voor Apple. De verkoop van zijn Mac OS X gaat boven verwachting. Ook het gratis besturingssysteem Linux wordt steeds populairder. Voor het eerst in zijn geschiedenis voelt Microsoft de hete adem van de concurrentie in zijn nek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: