abonneren

Sweex komt met ebook-reader

Gezien het aantal fabrikanten dat de laatste tijd e-readers op de markt brengt, kan het niet anders dan dat zij een rotsvast vertrouwen hebben in de doorbraak van digitaal lezen.

Zo komt ook Sweex begin mei met een exemplaar (twee eigenlijk: een witte en een zwarte uitvoering). Net als vrijwel alle op dit moment verkrijgbare e-readers gebruikt ook Sweex het goed leesbare display van E-ink. Zwart-wit maar wel goed leesbaar in lichte omstandigheden.

De Sweex eBook Reader is een 6"-model dat alle gangbare formaten, waaronder pdf, rtf, txt en epub, ondersteunt. Wat muziek en foto's betreft kunnen mp3 en jpeg afgespeeld worden. De accu zou goed moeten zijn voor 8000 pagina's lezen. Het standaard geheugen biedt ruimte aan ongeveer 500 digitale boeken. Dat geheugen is uit te breiden met een aparte 2 GB SD geheugenkaart.

Voor het downloaden van boeken moet via usb 2.0 verbinding worden gemaakt met de computer. Wifi zit er - helaas niet in, maar dat mag je voor de prijs ook niet verwachten. Die is 249 euro, en daarmee zit Sweex qua prijs in de onderste regionen als we kijken naar 6"-exemplaren van andere fabrikanten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie