abonneren

Surfen en bellen in buitenland goedkoper

Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe voorstellen die een einde moeten maken aan hoge rekeningen voor mobiel bellen en internetten in de Europese Unie. Vanaf 1 juli 2009 kost een sms versturen vanuit het buitenland maximaal 11 eurocent. Mobiel bellen kost straks maximaal 43 cent per minuut. Het parlement stemde met een overgrote meerderheid voor de voorstellen; 646 stemmen voor en 22 tegen.De verwachting is dat mobiel internet in het buitenland ook goedkoper gaat worden. In 2011 moet dit gezakt zijn tot maximaal 50 eurocent per megabyte.
Hoeveel goedkoper het voor consumenten wordt, is nog niet duidelijk, omdat het tarief van 50 eurocent geldt voor prijzen die aanbieders elkaar onderling in rekening brengen.

Bij de Consumentenbond zijn ze blij. In 2007 opende de bond een meldpunt waarop honderden klachten kwamen van consumenten die terug van vakantie torenhoge rekeningen ontvingen van soms wel meer dan 1.000 euro.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord