Surface Book eindelijk in Nederland

Surface Book
We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is hij er ook in Nederland: de Microsoft Surface Book! Deze premium laptop is niet zomaar een computer: met dit apparaat haal je het maximale uit Windows 10.

De Surface Book is de geestelijk opvolger van de Surface Pro-tablets, die je met een los toetsenbord kon omtoveren tot laptop. Wie de Surface Book ziet snapt meteen waarom de apparaten allebei de Surface-naam dragen, maar de Surface Book wijkt niettemin een aantal punten flink af van zijn voorganger. Zo zit het toetsenbord vast aan het apparaat (met een scharnier dat er volgens ons best sexy uitziet maar waarover de meningen verschillen), al is het vooral wat er onder de motorkap zit dat een stuk beter werkt.

Processors

Je kunt de Surface Book in verschillende configuraties kopen, maar allemaal maken ze gebruik van een krachtige processor van Intel. Je kunt kiezen voor de i5, of de nog krachtigere i7. Zeker met die laatste heb je een laptop bij de hand waar je high-end-pc nauwelijks aan kan tippen. Sowieso is de i7 een razendsnelle processor waarmee je moeiteloos kunt gamen en 3D-toepassingen kunt opstarten.

Surface Book

Meerdere configuraties

Je kunt bovendien kiezen uit meerdere configuraties met verschillende componenten, zoals een grotere ssd, meer werkgeheugen en een snellere videokaart - let alleen wel op dat je laptop er niet goedkoper op wordt als je meer van die componenten neemt ...

Touchscreen

Maar waar de Surface Book écht in uitblinkt is zijn uitmuntende touch-scherm. Dat ziet er niet alleen fantastisch uit wat betreft scherpte en kleuren, maar het reageert ook razendsnel op je aanraking. En dat maakt het heel verleidelijk om – zelfs met aangekoppeld toetsenbord – vaker via het scherm te werken.

Pen & Windows Ink

Dat aanraakscherm wordt nog handiger als je ook de standaard meegeleverde Surface Pen gebruikt. Die sluit je met bluetooth op de laptop aan. In combinatie met Windows Ink, een nieuwe feature in Windows 10, tover je daarmee de Surface Book om tot een digitaal notitieboek waarop je tijdens meetings of in je serverruimte snel wat aantekeningen op kunt maken. Als je bijvoorbeeld een screenshot, kun je daar met de pen en Windows Ink aantekeningen op maken. Heel handig. Ook digitale post-its horen tot de mogelijkheden.

De Surface Book is de ideale laptop voor kantoorgebruikers die ook regelmatig buiten de deur werken of vaak mobiel zijn binnen kantoor.

Geschreven door: partner op

Category: Algemeen

Tags: microsoft, tablet, laptop, windows 10, surface book