abonneren

Super Talent snijdt in prijzen solid-state disks

De solid-state disk, tot nu toe een peperduur alternatief voor de traditionele harde schijf, komt weer een stukje dichter bij een betaalbaar niveau. Fabrikant Super Talent introduceert namelijk nieuwe modellen en laat ook meteen de prijs zakken.Solid-state drives zien de laatste tijd hun populariteit stijgen. Dat komt vooral doordat de drives sneller zijn dan hun traditionele hdd-tegenhangers, minder hitte genereren, geen lawaai maken en een stuk lichter zijn. Helaas zijn de prijzen voor ssd's veel hoger dan die voor hdd's.
Zo kost de 32 GB ssd van OCZ zo'n $599, de 64 GB-versie kost $1099 en Super Talent's 256 GB-model kost zelfs $5995.

Met de introductie van een aantal nieuw modellen lijkt het erop dat de prijzen van ssd's eindelijk gaan dalen. De nieuwe MasterDrive MX 30 GB gaat straks al voor $299 over de toonbank. Een 60 GB-versie gaat $449 kosten, een 120 GB-versie krijgt een prijskaartje van $649. Al deze schijven maken gebruik van een sata2-controller en zijn gebouwd op multi-level cell (mlc) nand-geheugen. Multi-level-cell-geheugen is langzamer dan single-level-cell (slc)-geheugen, maar met een leessnelheid van 120 MB/s en een schijfsnelheid van 40 MB/s valt er nog steeds weinig te klagen.

Wie toch liever voor een snelle schijf gaat, kan kiezen voor de MasterDrive DX 30 GB ($699) of 60 GB ($1299). De DX-versies kennen een leessnelheid van 120 MB/s en een schrijfsnelheid van 70 MB/s.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: