abonneren

Super Talent fabriceert eerste DDR3-geheugenmodule

Geheugenfabrikant Super Talent heeft in samenwerking met Samsung zijn eerste DDR3-geheugenmodule gefabriceerd. DDR3 is de opvolger van DDR2 en wordt de volgende geheugenstandaard voor pc's. DDR3 heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van DDR2, zoals een lager energieverbruik en een hogere kloksnelheid. DDR3 lijkt fysiek gezien op DDR2.
Beide technologieën maken gebruik van ‘Fine-pitch Ball Grid Array’ en hebben een 240-pins model. DDR2- en DDR3-geheugenprocessoren zijn niet uitwisselbaar omdat de middelste inkeping bij DDR3 op een andere plek zit dan bij DDR2.

De specificaties van DDR3-geheugen zijn nog niet definitief. Verwacht wordt dat de definitieve specificaties medio dit jaar officieel worden bekendgemaakt. De eerste moederborden die DDR3 ondersteunen, verschijnen op de markt gelijk met de lancering van Intels Bearlake-serie desktop-chipsets. De nieuwe Intel desktop-chipsets ondersteunen zowel DDR2 en DDR3, maar niet tegelijkertijd. Verwacht wordt dat AMD DDR3 gaat ondersteunen met de lancering van zijn quadcore-architectuur.


Meer informatie: www.supertalent.com
 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: