abonneren

Sun werkt aan 'native'-versie OpenOffice voor de Mac

OpenOffice is voor veel pc-gebruikers een goed alternatief voor Windows Office. Mac-gebruikers bleven echter achter door het gebrek aan een 'native'-versie van het open-source kantoorpakket. Als het aan Sun ligt, kunnen Mac-gebruikers op korte termijn ook gemakkelijk van het gratis allternatief gebruikmaken.Een X11-versie van OpenOffice is al een tijdje beschikbaar voor de Mac.
Om deze versie te gebruiken, moeten gebruikers wel eerst het X Windows-systeem starten. Dit systeem hebben maar weinig Mac-gebruikers geïnstalleerd.

Ontwikkelaars wilden een ‘native'-versie van OpenOffice in 2006 uitbrengen. Ze moesten echter in 2003 met de ontwikkeling stoppen omdat voor de lancering van versie 2.0 een aantal aanpassingen moesten worden gedaan in de API van de suite. Daarna is de ontwikkeling nooit meer echt goed van de grond gekomen. Sun gaat nu de ontwikkelaars helpen om de ‘native'-versie toch nog op korte termijn af te krijgen.


Meer informatie: Blog Philipp Lohmann

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord