abonneren

Succesvolle 8800 GT kannibaliseert verkoop GTS/GTX

Een aantal partners heeft geklaagd over de GeForce 8800 GT: de kaart presteert zo goed dat niemand meer voor de (veel duurdere) GeForce 8800 GTS en GTX gaat. Deze kaarten hebben alleen nog bestaansrecht in een Triple SLI-oplossing en deze techniek is tot 2008 uitgesteld.De GeForce 8800 GTS (640 MB) en de 8800 GTX zijn sinds de introductie van de GeForce 8800 GT erg impopulair geworden. De kaarten zijn te langzaam en te duur in vergelijking met hun nieuwe, kleine broertje. De backorders van de GT zelf, daarentegen, stapelen zich op.
Dat zorgt voor een fiks probleem bij de partners: ze raken de GTS/GTX niet kwijt en kunnen de GT niet leveren, wat tot een rampzalig kwartaal lijkt te leiden.

nVidia lijkt het weinig te kunnen interesseren. Ze claimen dat hun kaart zo populair is dat mensen rustig een maandje of meer willen wachten op de kaart, in plaats van te kiezen voor een AMD Radeon HD 2900 XT. Met de op handen zijnde introductie van Crysis en Call Of Duty 4 lijkt dit echter niet zo zeker...

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie