abonneren

Studentensite Facebook wordt multimedia-platform

De langverwachte nieuwe versie van studentensite Facebook is deze week aan de wereld getoond. Facebook heeft als doel om een platform te worden voor verschillende soorten internetmedia. Facebook is samenwerkingsverbanden aangegaan met 65 partners - waaronder Microsoft en Amazon - om webapplicaties te ontwikkelen die binnen Facebook zullen draaien.
Andere bedrijven die specifieke applicaties voor Facebook gaan ontwikkelen zijn de online-fotodienst Photobucket, de presentatiesite Slide, de muzieksite iLike, de im-client Twitter.com en de voip-diensten Jajah en Jaxtr. Voor zijn nieuwe platform heeft Facebook een variant op HTML ontwikkeld genaamd Facebook Markup.

Amazon heeft voor Facebook de applicatie ‘Book Reviews' ontwikkeld. Hiermee kunnen Facebook-leden eigen recensies schrijven van boeken die ze hebben gelezen, de recensies delen met andere leden en de gerecenseerde boeken kopen.

Facebook heeft in eigen beheer een video-applicatie ontwikkeld waarmee elke gebruiker die een webcam of een digitale camera heeft, zelfgemaakte filmpjes kan delen met zijn netwerk van Facebook-vrienden. Indien de digitale camera is verbonden met het internet verschijnen de filmpjes direct op Facebook.

Facebook heeft ongeveer 24 miljoen actieve leden en de webdienst groeit met drie procent per week. Ongeveer de helft van de leden - zo'n 12 miljoen - bezoekt de webdienst elke dag. De grootste concurrent voor Facebook is MySpace.die op dit moment op de eerste plaats staat van grootste social-networksites.


Bron: Reuter

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord