abonneren

Studenten TU Eindhoven werken aan 'modulaire auto'

Een aantal studenten van de Technische Universiteit Eindhoven werken aan een modulaire auto. De losse onderdelen van het voertuig, zoals de motor, de versnellingsbak en het interieur zijn los van elkaar te vervangen.
Het gaat om een elektrische auto genaamd de Nova. Die kan ook nĂ¡dat je hem hebt aangeschaft nog flink veranderd worden. De Nova moet bijvoorbeeld groter of juist kleiner worden gemaakt, het dashboard moet worden vervangen, of de kleur van het voertuig kan veranderd.

Klikbaar

Dat gebeurt door alle onderdelen 'klikbaar' te maken, zodat ze makkelijker in elkaar te zetten zijn. Veel details over de rest van de auto zijn nog niet bekend, maar het team erachter wil wel kwijt dat de Nova 'slechts' 90 kilometer per uur kan rijden. De auto wordt in april gepresenteerd tijdens de AutoRai in Amsterdam.

Studenten

De studenten die de Nova bouwen komen van verschillende opleidingen zoals Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Software Sciences. Samen werken als het TU/ecomotive aan de auto. Het team werkt samen met enkele bedrijven, zoals chipfabrikant NXP.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: auto, Modulair