abonneren

Studenten mogen softwareconcepten voorleggen aan Gates

Veertig studenten van over de hele wereld mogen deze week hun concepten voor softwareprojecten voorleggen aan Bill Gates. Samen met Graig Mundie zal Gates de studenten ondervragen over hun concepten en de nieuwe software uitproberen. De ‘meet-and-pitch' met Gates en Mundie is onderdeel van The Image Cup, een wereldwijde softwareontwikkelingswedstrijd voor studenten.
Dit jaar was de uitdaging om software te ontwikkelen die zorgt voor betere scholing voor iedereen. Meer dan 100.000 studenten in 100 landen deden mee aan de wedstrijd.

De studenten uit Egypte hebben software ontwikkeld waarmee leraren examenvragen kunnen invoeren en daarna automatisch een examen kunnen genereren die aangepast is voor kinderen met speciale behoeften, zoals dyslexie en ADHD. Een rekenexamen voor scholieren met dyslexie gebruikt bijvoorbeeld afbeeldingen in plaats van cijfers.

Het Britse team heeft software ontwikkeld waarmee scholieren leren programmeren. De scholieren kunnen bijvoorbeeld naar een animatie kijken van een vis in een vissenkom. Wanneer ze de vis bewegen, zien ze aan de zijkant van het scherm de code die de vis doet bewegen. Bill Gates vond dit concept "fantastisch".

De finale zal plaatsvinden in Korea en het zal gaan tussen studenten uit Egypte, Japan, Frankrijk, Polen Korea, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.


Bron: IT World

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: