abonneren

Studente laat zich maand opsluiten met alleen internet

Vier weken lang laat geen contact met de buitenwereld, behalve dan via internet. Wat doet dat met je, en met je identiteit? In het kader van een afstudeerproject van de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten gaat een studente dat vanaf aanstaande vrijdag meemaken.Eyedentity, zoals de naam van het afstudeerproject luidt, wordt gemaakt door twaalf studenten. Idee is op zoek te gaan naar de spanningsvelden tussen online privacy en identiteit. Wat gebeurt er als je iemand een maand lang 'eenzaam opsluit' in een gecontroleerde omgeving met als enige toegang tot de buitenwereld het internet?
Kan een mens een maand lang zonder fysiek contact van vrienden of familie? Blijf je jezelf of ga je alle mogelijke (online)middelen benutten naar een schreeuw om aandacht?

Van het hele project wordt een documentaire gemaakt die rond januari/februari op HollandDoc te zien zal zijn. Vanaf aanstaande vrijdagavond gaat Eyedentity van start. Vanaf dan is Eyedentity 24 uur per dag via webcam, weblog, forum, Twitter en Flickr online te volgen op  Eyedentity.tv.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord