abonneren

Student overgeplaatst wegens Counter-strike map

Een Texaanse student is van zijn school gestuurd en overgeplaatst naar een andere school omdat hij voor de game Counter-strike een map had gemaakt van zijn school. De student is niet gearresteerd of aangeklaagd voor een misdrijf, maar toch heeft de politie zijn huis doorzocht naar bewijsmateriaal dat hij een gevaar is voor zijn mede-studenten. In het huis vonden de agenten vijf zwaarden.
Het is nog niet bekend of de zwaarden voor decoratie zijn of ook daadwerkelijk als wapen kunnen worden gebruikt. De student moest van de politie de game van zijn computer verwijderen, samen met alle maps die er op de computer stonden.

Het bestuur van de Fort Bend Independent School District (FBISD), waar de school onder valt, is verdeeld over het genomen besluiten om de student naar een andere school over te plaatsen. Enkele mensen in het bestuur vinden dat het besluit extreem is en overhaast is genomen. Het merendeel van het bestuur vindt dat het besluit verstandig was. Volgens een woordvoerder van de FBISD wordt sinds Columbine alles wat maar in de verste verte en bedreiging zou kunnen zijn zeer serieus genomen. Wanneer een school dit niet zou doen, zou er volgens de woordvoerder weer een zelfde ramp kunnen gebeuren.


Bron: Fort Bend Now

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord