abonneren

Strijd tussen AMD en nVidia laait in november op

November wordt een mooie maand voor game-minnend Nederland. Zowel nVidia als AMD willen deze maand met een aantal nieuwe producten en technieken komen. Zo verwachten we nVidia's triple-SLI-techniek en AMD introduceert de RV670, de onofficiële opvolger van de Radeon HD 2900 XT.Volgens VR-Zone en Expreview gaat nVidia op 12 november zijn 'triple-SLI'-oplossing aankondigen.
Een officiële naam van de techniek is nog niet bekend, maar de drivers schijnen al voorbereid te zijn op het gebruik van drie nVidia-kaarten in één systeem. Ook zijn er al kaarten gespot met nieuwe bridge-connectors, wat waarschijnlijk inhoudt dat triple-SLI niet met de meeste huidige kaarten gaat werken. Alleen de 8800-serie heeft twee connectoren, wat vermoedelijk betekent dat deze kaarten wel geschikt zijn voor de nieuwe techniek.

Drie dagen later is het de beurt aan AMD, als we VR-Zone mogen geloven. AMD heeft de lancering van de RV670 een paar dagen naar voren geschoven om de lancering van de nVidia GeForce 8800 GT (nog deze maand) te kunnen pareren. De RV670 is een érg interessante chip: op 55 nanometer geproduceerd en qua specificaties min of meer net zo krachtig als de R600 (Radeon HD 2900 XT), zij het met een lager stroomverbruik en vermoedelijk ook met een lagere prijs. De RV670 zou het nVidia wel eens moeilijk kunnen gaan maken en definitief een ommekeer kunnen betekenen voor het kwakkelende AMD.

Hoe dan ook: het belooft weer een interessante maand te gaan worden voor gamers!

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord