abonneren

Streamen van muziek wordt steeds populairder

Brits onderzoek dat gehouden is onder jongeren tussen de 14 en 18 jaar laat zien dat zij veel minder illegaal downloaden dan daarvoor. Vermoedelijke reden: doordat muziek steeds meer streaming beluisterd kan worden verdwijnt de noodzaak te downloaden.Streaming is makkelijk, het filmpje of de muziek speelt af op de website of via programma´s als Spotify die het aanbieden. In vergelijking is downloaden dan een stuk onhandiger. Eerst moet je op zoek naar het juiste bestand, dan moet het bestand gedownload worden voor je het af kan spelen op je eigen computer.
Je harde schijf raakt zo vol en er kunnen dingen meekomen die je niet wil hebben.

Het lijkt er dus op dat streaming muziek de noodzaak voor filesharen deels wegneemt. Van de jeugd luistert 65 procent minstens 1 keer per maand naar streams, en van de jongeren tussen de 14-18 jaar doet 31 procent dit zelfs dagelijks.

In Nederland heeft de muziekindustrie het nog altijd lastig met de overgang naar digitale distributie van muziek. Zo blijft Nederland met de verkoop van legale downloads achter bij vergelijkbare Europese markten. De Nederlandse muziekbranche vindt al langer dat de beschikbaarheid van downloads uit illegale bron ten koste gaat van opbrengsten uit legale downloads.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie