abonneren

''Straling mobiele telefoon doodt spermacellen''

Spermacellen hebben het tegenwoordig niet makkelijk. Is het niet laptops, te strakke onderbroeken of slecht voedsel dan proberen mobiele telefoons wel miljoenen spermacellen om zeep te helpen.Uit een onderzoek van een medische kliniek in Cleveland blijkt dat - als u natuurlijk een man bent - een mobiele telefoon die aanstaat en in een broekzak zit het aantal spermacellen drastisch vermindert. Volgens Ashok Agarwal, de directeur van de ‘Center for Reproductive Medicine' denken veel gebruikers dat mobiele telefoons onschadelijk zijn.
De straling van een mobiele telefoon is inderdaad te laag om volwassen gebruikers schade te berokkenen, maar baby's en spermacellen zijn wel kwetsbaar.

Agarwal onderzocht 32 mannen. De controlegroep werd niet blootgesteld aan de straling van mobiele telefoons. Het sperma van de testgroep werd in reageerbuisjes een uur lang op 2,5 centimeter van een 850MHz mobiele telefoon geplaatst. De afstand van 2,5 centimeter is ongeveer gelijk aan de afstand tussen een broekzak en het kruis van een mannelijke gebruiker. Uit het onderzoek bleek dat de straling een negatief effect had op het aantal spermacellen in de reageerbuisjes.

De onderzoekers geven toe dat het onderzoek beperkingen had - waaronder de grootte van de testgroep - waardoor de resultaten niet representatief hoeven te zijn. Een reageerbuisje biedt ook niet dezelfde bescherming als een broekzak of het menselijk lichaam.


Bron: CNN

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie