abonneren

Straks gebruikt iedereen HTML 5 in plaats van Flash

Het is bekend dat Apple een eigen koers vaart als het gaat om veel gebruikte standaarden. Zo biedt de iPhone – en nu ook de iPad – geen ondersteuning voor Flash. Dit gemis moet op in de loop van dit jaar worden opgevangen door HTML5.Volgens Steve Jobs is Adobes Flash veel te omslachtig en te traag.
HTML5 bevat een nieuwe videostandaard die door meerdere bedrijven ondersteund worden en efficiënter werkt. Deze nieuwe webstandaard zal door steeds meer nieuwe browsers ondersteund worden en werkt direct zonder dat er eerst losse plugins geïnstalleerd moeten worden.

Volgens Apple is het veel gehoorde protest tegen het ontbreken van Flash op de iPhone en iPad daarom van tijdelijke aard. Binnen een jaar gebruikt iedereen HTML 5, schijnt Jobs gezegd te hebben.

Momenteel kan vrijwel niemand om Flash als plugin heen en is het geïnstalleerd op 98 procent van alle computers. Zo werkt het populaire YouTube met Flash en zijn heel veel grafische onderdelen van websites net als geanimeerde reclames op Flash gebaseerd. Ondanks het weigerachtige gedrag van Apple zit Adobe ook niet stil en heeft al een oplossing aangekondigd die het iPhone- zowel als straks iPad-gebruiker mogelijk moet maken Flashtoepassingen te bekijken via het web zonder de installatie van een plugin.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: