Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Storing bij overheidswebsites door DDoS-aanval

De grote storing bij onder andere de websites van de Rijksoverheid werd veroorzaakt door een DDoS-aanval. Door de storing waren de websites van de overheid, en die van diverse grote diensten als Telfort en GeenStijl, dinsdag de hele dag offline.

De overheid maakt nu bekend dat het ging om een DDoS-aanval. Er werd niet bekend gemaakt wie er achter de aanval zat of waar die vandaan kwam. Het Ministerie van Algemene Zaken zegt dat het gaat onderzoeken wat de aanval veroorzaakte. Dat doet het samen met Prolocation, de webhoster die de sites van de overheid in de lucht houdt.
 

Geen glasvezel

Aanvankelijk werd de storing geweten aan een kapotte glasvezelkabel, al werd dat niet bevestigd door Prolocation. Dat bedrijf hostte naast de sites van de Rijksoverheid ook nog het weblog GeenStijl, en de website van Telfort, die beide ook offline waren. Een flink aantal andere websites die ook bij Prolocation draaiden werkten nog wel gewoon. Het is onduidelijk hoe dat kon gebeuren.

De storing begon dinsdagochtend rond 10 uur en was pas in de avond opgelost. De websites waren gedurende die hele periode niet te bereiken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ddos, Rijksoverheid

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie