abonneren

"Stop met het internet en begin opnieuw"

Een groep wetenschappers heeft aan de Amerikaanse regering het advies gegeven om te stoppen met het internet. Volgens de wetenschappers is het huidige internet verouderd en moet er een nieuw internet voor in de plaats komen.

Volgens Dipankar Raychaudhuri, een professor verbonden aan de Rutgers Universiteit, is het een wonder dat het huidige internet het nog zo goed doet aangezien het is ontworpen voor compleet andere toepassingen.

Nu de meeste internetgebruikers snelle internetverbindingen hebben en de kosten voor krachtige processoren en online opslagruimte flink zijn gedaald, adviseren de wetenschappers om een nieuw internet te bouwen. Zo'n ambitieus idee loopt echter gelijk tegen een groot probleem op. Tegenwoordig willen overheden veel meer controle over het internet dan in de tijd dat het huidige internet werd ontwikkeld. De kans is groot dat overheden bij een nieuwe internet veel meer mogelijkheden willen hebben om e-mailberichten te onderscheppen en om op afstand de computers van internetgebruikers te onderzoeken.

De Amerikaanse National Science Foundation is van plan om het experimentele onderzoeksnetwerk Global Environment for Network Innovations (GENI) te bouwen. Met behulp van zijn Future Internet Network Design (FIND) financiert de organisatie verschillende projecten op Amerikaanse universiteiten.

Een nieuw internet kan parallel draaien met het huidige internet en deze op een gegeven moment vervangen. Het duurt ongeveer vijftien jaar voordat er een nieuw internet is gebouwd. Maar behalve veel tijd gaat een nieuw internet ook miljarden dollars en euro's kosten. Alle software en hardware die op dit moment diep verankerd zitten in het Legacy-systeem zullen vervangen moeten worden.


Bron: MSNBC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie