abonneren

Stichting Brein gaat op huisbezoek

Het zal je maar gebeuren: dingdong gaat de bel en dan staat ineens Stichting Brein voor de deur. Dat overkwam afgelopen week R.M. uit Venhuizen.Brein kwam bij de man langs omdat onderzoek had uitgewezen dat hij verantwoordelijk was voor elf BitTorrentsites*. Twee sites - door Brein standaard betiteld als illegale sites - stonden op het moment van het bezoek nog online: funkyplace.org en dreamtorrents.org. Deze zijn inmiddels door de Venhuizer offline gehaald. M. verklaarde dat hij de sites voor een ander in de lucht hield en daar 50 euro per site per maand voor kreeg.
Wie zijn opdrachtgever was, durfde hij uit angst voor represailles niet te zeggen.

De man heeft een onthoudingsverklaring ondertekend en zijn sites gestaakt. Toekomstige betrokkenheid bij inbreuken verplichten hem tot betaling van 5.000 euro per dag. Daarnaast heeft Brein de inkomsten van de man opgeëist.

* # Onderkoffer.org/Onder-koffer.org, # Big-pleasure.org, # Bigfunn.org, # Dreamtorrents.org, # Essentialblue.org, # Funkyplace.org, # Hollandse-nieuwe.org, # Maxitor.org, # Radio-fantasy.nl, # Torrentplaats.org en # Wf-torrents.org.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord