abonneren

Steve Jobs weer met ziekteverlof

Apple topman Steve Jobs gaat voor de tweede keer in twee jaar met ziekteverlof, maar blijft als CEO betrokken bij het nemen van strategische beslissingen.Net als de vorige keer zal Tim Cook (COO = Chief Operating Officer) de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken op zich nemen. Deze taak heeft hij ook als Jobs er wel is toch al.
Hij heeft dat ook gedaan gedurende Jobs vorige ziekteperiode van zes maanden, waarin Jobs een levertransplantatie onderging.  Deze periode zonder Jobs is zonder problemen voor Apple verlopen. Ook de aandeelhouders heeft Apple toen tevreden kunnen houden.

Net als de vorige keer is er een publieke discussie ontstaan over de wenselijkheid van een opvolger voor Jobs. Veel aandeelhouders zien Jobs als een onmisbare factor in het bedrijf. Jobs heeft deze keer vooraf geen tijdsduur aangegeven waarover hij afwezig zal zijn. Hij heeft aangegeven zich gedurende zijn afwezigheid volledig op zijn gezondheid te willen richten.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord