abonneren

Steve Jobs gedagvaard in rechtszaak tegen adviseur

Apple-baas Steve Jobs is opgeroepen door de Amerikaanse 'Securities and Exchange Commission' (SEC) om als getuige te verschijnen in een rechtszaak tegen zijn adviseuse Nancy Heinen. De adviseuse wordt ervan beschuldigd bedrijfsdocumenten te hebben gefalsificeerd en te hebben gerommeld met haar eigen en Jobs' bedrijfsopties.Heinen claimt onschuldig te zijn en Apple wil er geen officiële uitspraak over doen. In totaal worden drie mensen opgeroepen om te getuigen: Heinen, Jobs en een individu die nog onbekend is.

Er is door de rechtbank nog geen datum voor de rechtszaak vastgesteld, maar Jobs moet waarschijnlijk in november in de getuigenbank plaatsnemen. Waarschijnlijk zal de rechtszaak pas in 2008 of begin 2009 van start gaan.

Voormalig Hoofd Financiën bij Apple Fred Anderson is met de SEC tot een schikking gekomen en zal $150.000 aan boete betalen. Tevens moet hij ongeveer $3,49 miljoen teruggeven die hij heeft verdiend met zijn eigen Apple-aandelen. Onderdeel van de schikking is dat Anderson dan geen schuld hoeft te bekennen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie