abonneren

Steve Jobs gaat weer aan het werk

Nadat er maanden gespeculeerd werd over de oorzaak van het ziekteverlof van Apple-voorman Steve Jobs, is nu bekendgemaakt dat hij twee maanden geleden een levertransplantatie ondergaan heeft. Het herstel verloopt voorspoedig, en naar verwachting begint Jobs eind deze maand weer - voorzichtig - met werken. In januari nog had de zieke Jobs gemeld in juni weer aan de slag te gaan, maar zijn gezondheidsproblemen zijn blijkbaar nog niet voorbij. Wat er precies aan de hand is, is nog steeds niet duidelijk.

In augustus 2004 werd Jobs geopereerd aan een tumor bij zijn alvleesklier. Sindsdien werd er veel gespeculeerd over zijn gezondheid. Toen hij vorig jaar juli op Apple's Worldwide Developer Conference verscheen, was hij schrikbarend mager geworden. Onmiddellijk stak het gerucht op dat de kanker was teruggekeerd, maar Jobs zelf ontkende dat.

Begin dit jaar maakte hij bekend dat zijn hormoonhuishouding niet in balans was, maar dat dat eenvoudig te verhelpen zou zijn. Negen dagen later bleek er meer aan de hand en kondigde Jobs aan minstens een half jaar met ziekteverlof te gaan.

Jobs ziekteverlof heeft duidelijk invloed gehad op de beurskoersen van Apple. Bij slechte berichten dalen die enorm. Zo kelderde het aandeel op een vrijdag in oktober maar liefst 5,4%, nadat een journalist had geschreven dat Jobs een zware hartaanval gehad had.

Waarom Jobs nu een levertransplantatie moest ondergaan is nog niet bekend, maar volgens een arts met wie The Wall Street Journal gesproken heeft, zaait alvleeskanker zich bij 75% van de patiënten uit naar de lever.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie