abonneren

Steve Jobs bovenaan lijst belangrijkste powergeeks

Steve Jobs, de vader van de iPod, is deze week door het Amerikaanse muziekblad Blender uitgeroepen tot de koning van de online muziekrevolutie. Elk jaar nomineert het tijdschrift de 25 meest invloedrijke mensen in de online muziekwereld."Muziekliefhebbers spenderen de meeste tijd van hun dag, en misschien zelfs hun leven, zittend achter een computer om muziek te zoeken en te downloaden", aldus Craig Marks, de hoofdredacteur van Blender.
"De mensen die tegenwoordig de toon zetten in de muziekwereld zitten niet meer in grote kantoorpanden zoals de traditionele muziekbedrijven maar zijn techgeeks die op hun slaapkamer bloggen."

Volgens Marks heeft Steve Jobs met de iTunes-muziekwinkel en de iPod-muziekspeler bewezen dat hij de belangrijkste trendsetter is op technologiegebied.

Op de tweede plaats in de ‘Top 12 Powergeeks' staan Tom Anderson en Chris DeWolfe, medeoprichters van het populaire sociale netwerk MySpace. Volgens Marks hebben ze zich aan hun woord gehouden door de muziekwereld laagdrempeliger te maken. Door MySpace kunnen beginnende bands zonder veel moeite hun muziek onder de aandacht brengen, fans informeren over tourdata en online een groot publiek bereiken.

Op de derde plaats staan de bedenkers van YouTube, Chad Hurley en Steve Chen. Hun videodienst is geworden wat MTV ooit was, namelijk het belangrijkste medium om beroemd mee te worden.

De rest van de Top 10 ziet er als volgt uit:
4. Doug Morris: Universal Music Group
5. Ryan Schreiber: Pitchfork (webzine)
6. Ian Rogers: Yahoo! Music (music portal)
7. Martin Stinksel and Felix Miller: Last.FM (music community site)
8. Greg Bildson: LimeWire (file-sharing program)|
9. Christian Schmid: RapidShare (file-hosting service)
10. Coran Capshaw: MusicToday (online ticketer and merchandiser)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: