abonneren

Steve Jobs aangeklaagd over aandelenschandaal

Het is alweer een tijdje geleden dat veel Amerikaanse it-bedrijven onder vuur lagen voor het antedateren van aandelen en opties. Apple was één van deze bedrijven en dit resulteerde in een forse bijstelling van de resultaten. Deze bijstelling zorgt nu voor een nieuwe rechtszaak.Na een gedegen intern onderzoek kwam Apple tot de conclusie dat er voor $84 miljoen dollar gesjoemeld was met bedragen. Deze bekentenissen zorgden ervoor dat het aandeel Apple met 14 procent in waarde daalde.
Twee Amerikanen zijn nu een rechtszaak tegen Apple begonnen om compensatie voor deze waardedaling te krijgen; volgens de twee mannen zijn onder meer Steve Jobs en andere topmensen binnen Apple volledig verantwoordelijk voor het creatief boekhouden en moeten ze nu opdraaien voor de schade die de aandeelhouders hierdoor geleden hebben.

Analisten vragen zich af of wel onomstotelijk bewezen kan worden dat de daling in de aandelenkoers veroorzaakt is door het schandaal. Een aandelenkoers is namelijk van enorm veel factoren afhankelijk, dus een dergelijke causaliteit zou moeilijk te bewijzen zijn.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: