abonneren

Sterke kwartaalcijfers van Apple

Apple heeft met zijn laatste kwartaalcijfers weer een nieuw record geboekt. Het vierde kwartaal dat loopt tot 24 september heeft het hoogste vierde kwartaalresultaat van Apple ooit.

De omzet bleef gelijk en de winst daalde licht ten opzichte van het vorige kwartaal. Apple noteerde een omzet van ruim $28 miljard en een winst van $6,6 miljard. Apple verkocht ruim 17 miljoen iPhones en ruim 11 miljoen iPads, bijna 5 miljoen Macs en 6,6 miljoen iPods.

Omdat de verkoop van de iPhone 4S hier nog niet in zit, is de verkoop van de iPhones iets lager ten opzichte van de 20 miljoen stuks het voorgaande kwartaal. Vermoedelijk hebben veel mensen op de aankondiging van de nieuwe iPhone gewacht. De verkoop van iPads steeg wel met bijna 2 miljoen stuks. Kijken we naar de jaarresultaten dan daalde alleen de verkoop van iPods met 27% ten opzichte van vorig jaar.

Al met al een geweldig positief jaar voor Apple met een jaaromzet die is gegroeid naar 108 miljard dollar. Voor het volgende kwartaal verwacht Apple een omzet van 37 miljard dollar wat dankzij de nieuwe iPhone en Apple's doorgaans conservatieve schatting, vermoedelijk nog wel zal worden overtroffen.

Omdat zowel omzet als winst lager waren dan door analisten verwacht, daalde ondanks de uitstekende resultaten, de beurskoers van Apple op Wall Street met 5 %.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie