abonneren

Stephen King boos over verbod gewelddadige games

De beroemde horrorschrijver Stephen King heeft kritiek op het plan van de Amerikaanse regering om gewelddadige videogames te verbieden. Volgens King is een dergelijk verbod ondemocratisch en moeten ouderen gewoon hun eigen kinderen beter in de gaten houden.King is geen fan van gewelddadige games maar hij werd boos toen hij vernam dat Massachusetts, de staat waarin hij woont, voornemens was om de verkoop van gewelddadige games aan banden te leggen. Er wordt een nieuwe wetopgesteld die de verkoop van gewelddadige games aan mensen onder de 18 jaar verbiedt.

"Het maakt me kwaad wanneer politici surrogaatouders gaan spelen. De resultaten zijn meestal rampzalig. Om maar niet te spreken van ondemocratisch", aldus King.

Er is nog geen wetenschappelijk bewijs gevonden dat het spelen van gewelddadige videogames leidt tot gewelddadig gedrag bij kinderen. Volgens King worden kinderen alleen gewelddadiger doordat de maatschappij gewelddadiger wordt. Het asociale gedrag van de ouders wordt nagebootst en niet het asociale gedrag in videogames. Een doorgeslagen scholier vermoordt geen medescholieren met een videogame maar met een vuurwapen dat hij thuis heeft gevonden of in een winkel om de hoek heeft gekocht.

"Ik word boos wanneer ik zie hoe gretig politici popcultuur aangrijpen om dingen te verbieden. Dit is lekker makkelijk, zelfs leuk, omdat popcultuur altijd gezien wordt als iets oppervlakkigs en negatiefs", zegt King. "Politici kunnen dan gemakkelijk de ware bron van geweld in een maatschappij negeren, namelijk de groeiende kloof tussen arm en rijk."

Een verbod is volgens King ook nutteloos omdat jongeren altijd aan de games kunnen komen. Een verbod maakt de games juist aantrekkelijker voor kinderen. Volgens King moeten ouders zich gewoon meer bemoeien met hun kinderen en beter in de gaten houden waar hun kinderen mee spelen, wat ze lezen, waar ze naar kijken en met wie ze omgaan.

"Ouders moeten het lef hebben om dingen te verbieden waar ze het niet mee eens zijn. En dan aan de kinderen uitleggen waarom ze dat fout vinden", aldus King.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie