Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

StemWijzer verbetert eigen record

De StemWijzer heeft het eigen record uit 2003 doorbroken. Gisteren rond het middaguur toonde de teller evenveel verstrekte stemadviezen als bij de eindstand op de verkiezingsdag van 22 januari 2003. Toen registreerde de teller van de StemWijzer 2.228.519 miljoen adviezen. Het nieuwe record van reeds 2,2 miljoen adviezen mag op z'n minst opmerkelijk worden genoemd; in 2003 was de StemWijzer in totaal 51 dagen online, terwijl de nieuwe StemWijzer nog maar 21 dagen in de lucht is.
Verder leert de ervaring dat het aantal verstrekte adviezen toeneemt naarmate de verkiezingsdag nadert.

De bezoekersstatistiek van de StemWijzer toont aan dat de links-rechts verdeling in de  Nederlandse politiek nog recht overeind staat. Wanneer namelijk de uitgebrachte stemadviezen voor de linkse partijen bij elkaar worden geteld, komt dat op zo'n derde van het totaal uit (805.848). Het zelfde geldt voor de geadviseerde rechtse partijen (821.220).

De links-rechts verdeling is ook te zien in een groot aantal van de 30 opgenomen stellingen. Uitzondering vorm de stelling 'euthanasie moet mogelijk blijven': 90% van de bezoekers geeft aan het hier mee eens te zijn.

De stelling over de hypotheekrenteaftrek, het grote strijdpunt in het debat Bos-Balkenende, blijkt ook niet onaantastbaar voor de bezoekers van de StemWijzer. Bijna 60% is van mening dat de regeling in de toekomst minder voordelig mag zijn voor mensen met hogere inkomens.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie