abonneren

StemWijzer al ruim driekwart miljoen keer geraadpleegd

Kieswijzers spelen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen een grote rol; zo zou de helft van de zwevende kiezers aan de hand van deze online hulpmiddelen bepalen op welke partij ze gaan stemmen. Die drukte is ook merkbaar bij de StemWijzer; daar stond de teller vanmorgen om 11 uur op 751375 deelnemers.
Ruim driekwart miljoen dus.

Op een aantal punten waren de deelnemers het in grote lijnen eens: zo vindt 77% dat winkeliers zelf moeten kunnen bepalen of zij op zondag open gaan, 70% dat de hoogte van de kinderbijslag afhankelijk moet worden van het inkomen, 67% dat de studiebeurs niet mag worden afgeschaft en wil 65% dat de AOW-leeftijd op 65 jaar blijft. De meeste overeenstemming gaat over hulp bij zelfdoding onder bepaalde omstandigheden (moet mogen, zegt 84%) en vooral over strengere straffen voor mensen die geweld gebruiken. Daar is 85% vóór.

In de StemWijzer kan aan bepaalde thema's extra gewicht worden toegekend. Vanmorgen om 11 uur was dat vooral de hypotheekrente (door 275137 mensen genoemd), strengere straffen (239431), AOW (217591), belasting omhoog voor veelverdieners (186329) en het al dan niet afschaffen van de studiebeurs (173196). Minst belangrijk werd de eventuele invoering van belasting op vlees gevonden: slechts 61158 mensen hebben dat laten meewegen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord