abonneren

Steeds meer tv-kijkers stappen over naar het web

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat steeds meer tv-kijkers overstappen naar het internet voor het bekijken van films en tv-series. YouTube is nog steeds veruit de populairste manier om online filmpjes te bekijken en de videodienst heeft de afstand tussen zichzelf en zijn concurrenten dit jaar nog verder vergroot. Ongeveer 65 procent van de 2.455 (Amerikaanse) respondenten zegt dit jaar naar een filmpje op YouTube te hebben gekeken. Vorige jaar was dit ‘maar' 42 procent. Meer dan 42 procent heeft dit jaar YouTube regelmatig bezocht. Vorig jaar was dit 33 procent.

Ondanks dat YouTube de grote favoriet is, keek 43 procent van de respondenten ook naar filmpjes op de sites van televisiestudio's, 35 procent naar filmpjes op nieuwssites en iets minder dan 30 procent naar filmpjes gevonden via zoekdiensten als Yahoo en Google. Sociale netwerken als MySpace en Facebook, maar ook de online muziekwinkel iTunes, worden wenig gebruikt voor het kijken naar online filmpjes en tv-series.

Het kijken naar online filmpjes wordt vooral door jonge kijkers ervaren als iets avontuurlijks. Meer dan een derde van de respondenten tussen de 18 en 24 jaar vindt het een leuke uitdaging om een 'kewl' filmpje te ontdekken die hun vrienden nog niet kennen.

De respondenten zouden vaker naar online films en tv-series kijken indien er meer aanbod was. Er was minder interesse in amateur-, nieuws- en sportfilmpjes dan vorig jaar.


Bron: Reuters
Afbeelding: copyright REUTERS/Peter Jones

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord