abonneren

Steeds meer patienten richten zich tot het web

Bijna eenderde van de volwassenen in de VS richt zich tot het web wanneer ze meer informatie willen hebben over wat hen (misschien) mankeert. Ze vinden hier veelal advies, informatie en ervaringen van mede-patiƫnten.Ook luisteren ze naar podcasts over ziekte en gezondheid en bekijken en vergelijkende scores die er te vinden zijn van de verschillende ziekenhuizen of doktoren.

Een kleinere groep van zogenoemde e-patiënten, zijn erg actief op fora en plaatsen daar veel berichten en beoordelingen over de ziekenhuizen waar ze zijn geweest of de dokter die hen geholpen heeft. In 2000 nog, zocht slechts 25% naar online advies. De groei is een logisch gevolg van de meeveranderende medische wereld. Die gaat zich ook steeds meer digitaal richten tot de patiënt door middel van e-mail consults of het online weergeven van de bezettingsgraad in een ziekenhuis.

Alhoewel het internet dus steeds meer gebruikt wordt, staat het nog altijd op de derde plaats samen met het lezen van boeken. Als eerste wordt nog altijd naar de dokter gegaan, gevolgd door het raadplegen van vrienden en bekenden.

Bron: CNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie