abonneren

"Statische schok van iPhone of iPod"

iPhone- en iPod-gebruikers kunnen last hebben van een kleine korte schok op de oordopjes, als gevolg van ontlading van statische elektriciteit die zich opbouwd in de headset. Wie naar een van beide apparaten luistert in extreem droge lucht loopt het meeste risico op een statische ontladingsschok. Dit is te lezen in een bericht op Apples support forum. Deze schok is vergelijkbaar met de schok die je krijgt als je met je voeten over tapijt veegt en dan een deurknop vastpakt.

Apple geeft aan dat dit fenomeen niet te wijten is aan het disfunctioneren van de Apple apparatuur. Ook gebruikers van andere merken headsetjes kunnen hier last van hebben, volgens Apple.

Deze waarschuwing van Apple is een reactie op berichten die gepost zijn in het Apple support forum. Als remedie geeft Apple het gebruik van een luchtbevochtiger, het gebruik van antistatische spray of het bevochtigen van de handen met een handcrème en het dragen van kleding van natuurlijke materialen.
Als je buiten bent is het aan te bevelen het apparaat uit de wind te houden in je zak of een tas. Haal hem ook niet te vaak te voorschijn, want de wrijving tussen het apparaat en het materiaal van jas- of broekzak kan het opbouwen van statische elektriciteit veroorzaken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie