abonneren

Start-up klaagt Google aan over migratietool

De kleine start-up LimitNone klaagt Google aan wegens het stelen van zijn programma gMove. Met het programma kunnen gebruikers gemakkelijk hun Outlook-account migreren naar Gmail. Volgens LimitNonewilde Google eerst hun migratietool gebruiken, toen stal de internetgigant het idee en vervolgens ging Google met LimitNone de concurrentiestrijd aan. De migratietool wordt door Google gebruikt voor zijn Google Apps-dienst. Google wil dat zakelijke klanten hun Microsoft-software omruilen voor Google's online diensten.

In maart 2007 bracht LimitNone een bezoek aan Google om zijn gMove te presenteren. Met het tooltje kunnen gebruikers gemakkelijk hun e-mail, adresbook en kalenderafspraken overzetten van Microsoft Outlook naar Gmail. Volgens LimitNone lukte het Google niet om zelf een dergelijke tool te ontwikkelen. Volgens LimitNone was het duidelijk dat de besprekingen vertrouwelijk waren. Het bedrijf ging er van uit dat de "geheimen" van zijn migratietool bij de ingenieurs van Google in veilige handen waren.

Vorig jaar december vernam LimitNone dat Google een soortgelijke applicatie ging uitbrengen. Google kwam vervolgens met de gratis migratietool Google Email Uploader. Volgens de aanklacht is deze tool bijna identiek aan gMove. Google zei tegen LimitNone dat een migratie van 50 miljoen abonnees te groot was voor gMove. LimitNone heeft berekend dat het $950 miljoen aan omzet is misgelopen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: