abonneren

Starbreeze presenteert virtual reality-bril met 5K-resolutie

De Oculus Rift is allang niet meer de enige headset die er wordt gemaakt, want zelfs relatief onbekende bedrijven als StarBreeze stappen nu in de virtual reality. Dat is in dit geval extra opvallend, omdat StarBreeze in de eerste plaats een game-ontwikkelaars is.
StarBreeze kondigde de bril aan tijdens de grote gamebeurs E3, die dit weekend in Los Angeles plaatsvindt. Het gaat om een VR-headset die feitelijk bestaat uit 2 schermen, waardoor je een breder gezichtsveld hebt.

5K-resolutie

De headset heeft daarmee uit zichzelf 210 graden zicht - veel meer dan bestaande headsets met 110 graden. Dat komt omdat de StarVR twee beeldschermen heeft, voor beide ogen eentje. Die zorgen samen voor een resolutie van 5120 x 1440, wat ook dubbel zo hoog is als de 2160 x 1200 pixels van concurrerende headsets als de Oculus Rift of de Gear VR van Samsung.

Rekenkracht

Het lijkt logisch om een zo hoog mogelijke resolutie in een VR-headset te proppen, maar dat is niet per definitie waar. De 5K-resolutie van de StarVR is namelijk een ware aanslag op je processor en videokaart, dus is het maar de vraag waar de headset die rekenkracht vandaan haalt.

De StarVR werd tijdens een voor-show van de E3 aangekondigd. Tijdens de beurs zelf zal er ongetwijfeld meer informatie over de bril verschijnen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: 5k, Starbreeze, StarVR, VR

Nieuws headlines

Laatste reactie