abonneren

Stap terug van Windows 7 naar XP mogelijk tot 2011

Klanten die een nieuwe PC met daarop Windows 7 kopen, krijgen langer de mogelijkheid van Microsoft om terug te stappen naar Windows XP. Dit mag tot uiterlijk april 2011 of totdat, indien eerder, het eerste servicepack voor Windows 7 verschijnt.Eerder was het nog zo dat alleen klanten die voor 23 april 2010 een nieuwe PC met Windows 7 zouden aanschaffen kosteloos konden 'downgraden' naar Windows XP. Deze nieuwe verlengde periode is nu niet alleen handig voor consumenten, maar vooral ook gunstig voor bedrijven.

Meer dan de helft van alle bedrijven gebruikt nog altijd Windows XP. Zij krijgen door de langere periode meer tijd om hun bestaande en nieuwe machines voorlopig op XP te laten blijven draaien. Hierdoor hoeven ze ook pas over te stappen op Windows 7, wanneer alle systemen binnen een bedrijf daar klaar voor zijn. Ook kunnen ze hierdoor van tevoren bekijken of alle hard- en software die ze gebruiken ondersteund wordt door de nieuwe Windows 7.

Op 22 okotober 2009 zal de nieuwe OS van Microsoft het levenslicht zien. De opvolger van Windows Vista, zal een hoop scepsis moeten wegnemen onder de huidige XP gebruikers. Veel daarvan zijn nooit overgestapt op Windows Vista omdat deze volgens hen te lastig zou werken en teveel fouten zou bevatten. Windows 7 moet hier verandering in brengen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie