abonneren

Stack Wars: goede behuizing is cruciaal

[ - advertorial - ] Het gros van de IT-managers kent de voordelen van het werken op basis van een zogeheten ‘unified stack’ architectuur. Dat de populariteit van van dit soort ‘converged systems’ toeneemt, bewijzen ook de toeleveranciers die elkaar bevechten met ieder hun eigen versies. Het is een ware stack war.

Denk aan IBM met PureSystems, HP’s CloudSystem, vStart van Dell en Cisco's UCS. Het succes van deze volledig gevirtualiseerde systemen is niet geheel zonder reden. IT-afdelingen kunnen immers snel en eenvoudig nieuwe IT-capaciteit samenstellen en in gebruik nemen.

Converged systemen combineren alle onderdelen die nodig zijn voor het opleveren van een compleet gevirtualiseerde IT-omgeving. Dat wil zeggen dat deze systemen zowel compute, storage als networking in één gevirtualiseerde systeemomgeving bieden. De systemen zijn gebaseerd op een referentiearchitectuur, waarbij de exacte IT-capaciteit door de leverancier op maat van de klant wordt gerealiseerd. De eindklant krijgt dus uiteindelijk een serie componenten die allemaal geconfigureerd, bekabeld en getest zijn voor de applicaties naar hun keuze. Hierbij moeten we niet vergeten dat het nog steeds van cruciaal belang is dat de fysieke infrastructuur rondom deze systemen optimaal is. Denk hierbij aan UPS’en, PDU’s, koeling, het monitoren van de omgeving en andere beheertools. Maar vergeet ook bijvoorbeeld niet de toegepaste racks.

Serverruimte-in-een-box
Daarmee komen Schneider Electric en de NetShelter CX-kasten in beeld. NetShelter CX – ofwel de serverruimte-in-een-box - biedt behuizing aan IT- en netwerkapparatuur. Zonder dat deze in een serverruimte of datacenter hoeft te staan. De kasten passen in vrijwel iedere werkruimte – van kantooromgeving tot winkel. Of het nu om een MKB-organisatie gaat of om een kantoor op afstand. NetShelter CX dempt 90 procent van het geluid dat de apparatuur afgeeft die in de kast is gehuisvest. De kasten worden met een ventilator gekoeld, beschikken over de mogelijkheid om afgesloten te worden en lijken op de meubels die normaliter in een kantoor staan.

Net zoals de hardwareleveranciers distributie- en integratiepartners inzetten voor het integreren van de IT-, storage- en netwerkcomponenten, kunnen de partners van Schneider Electric alle benodigde ondersteunende infrastructuur met elkaar integreren. Of organisaties nu starten met een NetShelter CX of een NetShelter SX, Schneider Electric voegt UPS’en, PDU’s, beveiligingscamera’s en sensoren voor temperatuur en luchtvochtigheid toe aan de referentiearchitectuur. De partners krijgen alle tools in handen om de oplossingen aan te passen op iedere specifieke situatie en kunnen deze zelf bouwen en leveren. Ook biedt Schneider Electric de optie om data center infrastructure management (DCIM)-software toe te voegen. Beheerders kunnen met deze software dan vanaf afstand de hele unit monitoren en beheren.

Kant-en-klaar systeem
We bieden meerdere opties als het gaat om de omvang van de kasten, zodat er altijd een model beschikbaar is voor de verschillende IT-configuraties. Onze NetShelter-oplossingen kunnen worden ingezet in combinatie met ieder merk en type convergeer systeem. Maar met onze alliantiepartner Cisco zijn we nog een stap verder gegaan. We hebben met Cisco de zogeheten FlexPod- en FlexPod Express-oplossing ontwikkeld, waarin naast Cisco’s Unified Computing System (UCS)-servers en Nexus- of Catalyst-switches ook storage-apparatuur van NetApp is opgenomen. Samen een kant-en-klaar systeem dat op iedere willekeurige plek in een bedrijf kan worden geplaatst.

Bekijk hier een korte video over FlexPod en FlexPod Express met Schneider Electric. Of bezoek onze microsite over FlexPod op Schneider-Electric-FlexPod.com.

 

Geschreven door: advertorial-0 op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: