abonneren

Staat de Wii-bubbel op barsten?

Het succes van Nintendo's Wii-console kan wel eens allemaal hype zijn. Volgens Nikkei Magazine hebben bijna alle Japanners een Wii, maar wordt de console na aanschaf amper gebruikt.Sommige gamesontwikkelaars denken dat veel consumenten een Wii hebben gekocht uit nieuwsgierigheid en om te kunnen meepraten. De innovatieve controller met bewegingssensor en de nieuwe games kunnen echter de aandacht van de gebruiker niet vasthouden.

Veel eigenaren spelen een aantal weken veelvuldig Wii Sports, totdat het nieuwtje er af is. Daarna ligt de Wii in een hoek van de kamer te verstoffen. Moeten bewegen om te gamen is leuk, maar ook vermoeiend. En wanneer je als speler de games speelt als vermaak en ter ontspanning dan wil je juist niet moe worden.

Gamebedrijven gingen games ontwikkelen voor de kleine console om een graantje van het succes mee te pikken. Maar veel ontwikkelaars zijn teleurgesteld in de verkoopaantallen van hun Wii-games. Het lijkt erop dat alleen Nintendo profiteert van het succes van de Wii. Nintendo had de meeste tijd om goede games voor zijn console te ontwikkelen. Games van andere ontwikkelaars weten vaak niet de innovatieve controller op een goede manier te gebruiken, waardoor gamers teleurgesteld raken in de games.

Een eerste teken aan de wand dat het succes van de Wii aan zijn einde lijkt te zijn gekomen, is het feit dat in september in Japan voor het eerst een dalende verkoop van de console was te zien.


Bron: www.tech.co.uk

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie