abonneren

"SSD's in volgende generatie Apple-notebooks"

Een aantal bedrijven, waaronder Samsung, brengt de komende maanden hybride harde schijven op de markt waarin de traditionele draaiende schijf geïncorporeerd is met 128MB of 256MB aan NAND-flasgeheugen.

Hybride harde schijven zijn echter maar een tussenoplossing en veel fabrikanten en consumenten wachten liever op de solide schijven (Solid State Drives) van bijvoorbeeld Adtron, SanDisk en Ritek. SSD's zijn stiller en zuiniger dan de traditionele harde schijven (HDD's). SSD's hebben ook een lagere responstijd en in het geval van Adtron's SSD ook een goede lees- en schrijfsnelheid.

Volgens Shaw Wu, een analist bij American Technology Research, is Apple van plan om volgend jaar SSD's te stoppen in zijn volgende serie subnotebooks. Volgens Wu is de tijd rijp voor flash-fabrikanten om de eerste stap te zetten. Apple is klaar en wacht op wat de flashfabrikanten de komende tijd gaan doen.

Apple heeft veel ervaring met de opslagmogelijkheden van flash. De fabrikant maakt gebruik van NAND-geheugen in zijn iPod Nano en iPod Shuffle en recentelijk kondigde Apple aan dat zijn iPhone ook NAND-geheugen zal hebben.

Apple moet echter minstens 65GB aan opslagruimte in zijn subnotebooks gebruiken, willen ze kunnen concurreren met subnotebooks met HDD's. Op dit moment kost een 32GB SSD ongeveer $600. Tegen de tijd dat Apple SSD's in zijn subnotebooks gaat zetten, kan de prijs zijn gedaald naar $600 voor 64GB.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie