abonneren

''SQL-injectie achilleshiel van moderne websites''

Websites die hun beveiliging niet op orde hebben lopen het risico om door hackers aan de schandpaal genageld te worden, zo ontdekten drie bekende anti-virusbedrijven vorige week. Via SQL-injectie wisten hackers in te breken op de websites van Kaspersky Lab, F-Secure en BitDefender, wat aantoont dat zelfs bedrijven die zich met beveiliging bezighouden risico lopen.

SQL-injectie, wat een aanvaller toegang tot de database van een website geeft, kan niet alleen desastreuze gevolgen hebben, het is vaak eenvoudig uit te voeren, zoals deelnemers van de Hacker Mindset workshop onlangs ontdekten. De workshop leert mensen als een hacker denken en daar is geen uitgebreide technische kennis voor vereist. Het kunnen omgaan met een browser is voldoende om deel te nemen.

"Voor programmeurs, ontwikkelaars en eigenlijk iedereen die een website heeft is het belangrijk om te weten hoe hackers naar beveiliging kijken", zegt Joost Pol, CEO van Certified Secure. Het Haagse beveiligingsbedrijf ontwikkelde de workshop, omdat bij veel mensen het besef ontbreekt dat ook hun website het doelwit kan worden. "Het inschatten van beveiligingsrisico's is nog altijd één van de lastigste zaken waar organisaties mee te maken krijgen", gaat Pol verder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord