Spotify krijgt Chromecast-ondersteuning

Spotify krijgt ondersteuning voor de Chromecast. De update wordt doorgevoerd in de app voor Android en iOS zodat je muziek kunt streamen naar Googles HDMI-dongle.
Dat bevestigt Spotify vandaag. De applicatie wordt langzaam uitgerold in de Play Store en de App Store. Google had eerder al gezegd dat de app Chromecast-ondersteuning zou krijgen, maar nu wordt dat ook echt doorgevoerd.

Nieuwe Chromecast

De nieuwe feature werkt overigens alleen op de nieuwe Chromecast 2, die vorige week door Google werd aangekondigd. 'Binnenkort' komt er ook ondersteuning voor de oudere dongle, maar wanneer dat precies gebeurt wil Google nog niet zeggen.

5 Ghz

Google presenteerde de nieuwe Chromecast vorige week. Naast een nieuw, rond uiterlijk heeft het apparaat ook ondersteuning voor 5Ghz-wifi, en zit er een soepel hdmi-aansluiting aan zodat het apparaat makkelijker weg te werken is achter je tv.

Muziek-cast

Er is nog een alternatieve versie van de Chromecast uit, die specifiek is bedoeld voor speakers en andere apparaten met een 3,5mm-aansluiting. Uiteraard ondersteunt Spotify ook die Chromecast.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: streaming, spotify, chromecast, chromecast 2