abonneren

Splice - Video Editor

Naast Apple’s eigen iMovie, dat recent een flinke update kreeg, zijn er ook concurrerende apps om video te bewerken. Vooral het gebruiksvriendelijke Splice gooit hoge ogen, te meer omdat je de applicatie gratis kunt gebruiken.

Met Splice kun je eenvoudig video’s bewerken. De gratis uitvoering laat advertenties zien, die je met een in-app aankoop (€ 1,59) kunt uitschakelen. Je kunt ook direct de gewone versie aanschaffen maar bent dan hetzelfde bedrag kwijt. De werking is eenvoudig. Maak een nieuw project, kies een titel, neem bestaande video’s of foto’s hierin op en kies één van de zes overgangen.

Je kunt ook geluidseffecten of muziek uit je eigen bibliotheek toevoegen. Splice blijkt behalve gebruiksvriendelijk ook snel bij het renderen, zeker in vergelijking met andere apps zoals ReelDirector.

Via de Splice Store kun je extra onderdelen aanschaffen zoals muziek of geluidseffecten, maar deze winkel liet het bij onze test helaas afweten. Het YouTube-kanaal bevat verschillende tutorials die je snel op weg helpen met Splice en geeft een aardige indruk van de mogelijkheden van de app.

Beoordeling: ★★★★☆

Splice – Video Editor (Free): iPhone, Gratis (v2.2, 17.5 MB)
Splice – Video Editor: iPhone, € 1,59 (v2.2, 17.5 MB)

Meer app-reviews vind je op www.iphonemore.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord