abonneren

SpiralFrog springt naar derde plek muziekverkopen

De 'gratis' muziekdienst SpiralFrog is inmiddels de op twee na grootste muziekdienst in Amerika en Canada, achter iTunes en Rhapsody. SpiralFrog biedt muziek gratis aan, op voorwaarde dat er eerst naar advertenties gekeken wordt. De dienst bestaat sinds september 2007.Van begin af aan zijn analisten sceptisch geweest over SpiralFrog, dat weigerde te conformeren aan het traditionele pay-per-download-model en ervoor koos muziek gratis aan te bieden in ruil voor het bekijken van advertenties.
Tegen de verwachting in sloten de grote muzieklabels (EMI, Universal, Sony BMG) deals met de site en telt de site inmiddels 850.000 geregistreerde gebruikers en meer dan twee miljoen unieke bezoekers per maand. De verwachting is zelfs dat SpiralFrog nog voor het eind van het jaar Rhapsody heeft ingehaald.

Overigens maakt SpiralFrog nog wel gebruik van drm. De bestanden worden aangeboden in wmv-drm-formaat, waardoor de bestanden niet op Apple's iPod geplaatst kunnen worden en gebruikers hun lidmaatschap bij SpiralFrog zo nu en dan moeten vernieuwen om de tracks te kunnen blijven beluisteren.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie