Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

SpiralFrog springt naar derde plek muziekverkopen

De 'gratis' muziekdienst SpiralFrog is inmiddels de op twee na grootste muziekdienst in Amerika en Canada, achter iTunes en Rhapsody. SpiralFrog biedt muziek gratis aan, op voorwaarde dat er eerst naar advertenties gekeken wordt. De dienst bestaat sinds september 2007.Van begin af aan zijn analisten sceptisch geweest over SpiralFrog, dat weigerde te conformeren aan het traditionele pay-per-download-model en ervoor koos muziek gratis aan te bieden in ruil voor het bekijken van advertenties.
Tegen de verwachting in sloten de grote muzieklabels (EMI, Universal, Sony BMG) deals met de site en telt de site inmiddels 850.000 geregistreerde gebruikers en meer dan twee miljoen unieke bezoekers per maand. De verwachting is zelfs dat SpiralFrog nog voor het eind van het jaar Rhapsody heeft ingehaald.

Overigens maakt SpiralFrog nog wel gebruik van drm. De bestanden worden aangeboden in wmv-drm-formaat, waardoor de bestanden niet op Apple's iPod geplaatst kunnen worden en gebruikers hun lidmaatschap bij SpiralFrog zo nu en dan moeten vernieuwen om de tracks te kunnen blijven beluisteren.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie