abonneren

Spionagebedrijf SnapTrends geblokkeerd op Twitter

Het Amerikaanse bedrijf SnapTrends is geblokkeerd op Twitter. Het bedrijf heeft de informatie van tweets gebruikt om inlichtingendiensten te helpen met het opsporen van verdachten.

Het bedrijf SnapTrensds maakte gebruik van een speciaal algoritme om tweets te analyseren, en kon op deze manier uitgebreide profielen van gedachten verzamelen en samenstellen. Het bedrijf verkocht deze informatie vervolgens door aan politie-instanties en inlichtingendiensten. De software van SnapTrends zorgde zelfs voor een groei van 400 procent in het aantal opgepakte verdachten.

Lees ook: Politie moet achterdeurtjes geheim houden

SnapTrends is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van data van gebruikers op sociale media. Het bedrijf maakt naar eigen zeggen gebruik van geavanceerde algoritmes om data te verzamelen van sociale media platformen als Twitter, Facebook en Instagram. De data van al deze gebruikers worden geanalyseerd en er worden gebruikersprofielen aangemaakt. Deze informatie wordt vervolgens tegen betaling overhandigd aan Amerikaanse inlichtingen -en politiediensten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: snaptrends, Twitter

Nieuws headlines

Laatste reactie